Pallet met boeken!!

We hebben het wel even benauwd gehad…. Op 20 december zou de uitreiking van het eerste exemplaar van ons ‘kindje’ plaatsvinden. We hadden van de drukker de verzekering gekregen dat het boek op tijd zou komen. Alles was geregeld, het enige wat op maandagmorgen 19 december ontbrak, was….. het boek! Gelukkig is het toch nog goed gekomen. In de loop van die maandagmorgen werd een pallet boeken afgeleverd. 


 

Wat was het spannend om een doos open te doen en te zien hoe ons boek eruit zag. Staat er geen fout op de omslag? Is het goed gebonden? Zit het kapitaalbandje goed? Is de kleur goed? Hoe ziet het er van binnen uit?

 

 

Dubbel opgelucht (de boeken waren er en ze zien er prachtig uit, vinden wij in alle bescheidenheid) konden we ons voorbereiden op dinsdag 20 december. In een volle Witte Kerk vertelde Jacques van Wieringen waarom hij het initiatief heeft genomen voor een boek over Sancta Maria. Jan Bastiaansen vertelde van de moeilijke en spannende weg die is bewandeld met betrekking tot de overdracht van Sancta Maria door Rivierduinen aan OCSM. Daarbij is niet over een nacht ijs gegaan. Immers: je hebt met allerlei instanties en procedures te maken.
 

 

Mevrouw Bon mocht het eerste exemplaar in ontvangst nemen. Zij is in 1952 als achttienjarig meisje als leerling-verpleegster op Sancta Maria terechtgekomen, heeft daar haar opleiding gedaan en heeft daar haar man (de tuinman) ontmoet. Al haar belevenissen heeft ze in het verleden op papier gezet en die zijn in het boek terechtgekomen. Daarmee heeft ze een prachtig beeld geschetst van de gang van zaken in de 50er jaren op Sancta Maria.
‘Sancta Maria van Wildernisse tot Landgoed’ is in een beperkte oplage verschenen. Het is een must voor iedereen die zich in de geschiedenis van dit stukje Noordwijk/Noordwijkerhout wil verdiepen. Inmiddels zijn er al heel wat exemplaren verkocht, en is de stapel dozen tot een klein stapeltje teruggebracht. Zo lang de voorraad strekt is het voor 35 euro te koop bij de samenstellers/vormgever.
Stuur een mailtje naar jannekejoost@ziggo.nl of naar ans@agdesign.nl en het boek wordt bij u thuisgebracht. Woont u buiten de Bollenstreek? Dan verzenden wij het, en brengen we 6.75 in rekening voor de verzendkosten.